Hur man tar hand om sin kropp

Kroppen är viktig att ta hand om på rätt sätt om vi vill hålla länge i livet utan onödiga krämpor. För att nå ett friskare liv så är faktiskt regelbunden träning det absolut viktigaste. Med en stark kropp så kommer man orka göra sånt som man vill göra mycket längre i livet istället för att behöva få ont så fort man ställer sig upp. Det kan vara en sådan sak som att kunna leka med sina barnbarn ute i trädgården och kunna vara den där pigga och häftiga mor eller farföräldern som tog med barnen ut på äventyr. Har man inte tagit hand om sin kropp tidigt i livet blir nog det väldigt svårt, för musklerna och lederna kommer vara så utslitna. Därför är det viktigt att träna om man ser på saken i ett långsiktigt perspektiv.

Efter träningen är det viktigt att stretcha. Stretchingen gör att man behåller kroppens smidighet och då undviker du att blir t.ex. stel i ryggen som är ett vanligt förekommande klagomål hos äldre. Ihop med din träning bör du även se över din kost så du verkligen får i dig all näring du behöver. Om man tränar mycket men äter dålig kost kommer musklerna inte byggas upp som man tänkt sig. Ät mat med högt näringsinnehåll så kommer du ta dig långt på bara det. Det är även bra att kolla upp om man har brist på någon mineral eller vitamin i kroppen så man kan balansera kosten även efter det.