Rullstolsanpassad konferens

Tillgängligheten för rullstolsbundna kan ibland vara under all kritik på vissa allmänna platser. Det är absolut inte alltid det finns ramper och liknande för att de ska kunna ta sig fram, utan oftast så verkar det som att arkitekterna tänkt att alla kan använda sina ben. Det är därför ibland svårt att hitta hotell, restauranger och liknande som är helt rullstolsanpassade i vissa städer. Ibland kan man behöva leta riktigt länge innan man hittar något bra alternativ. Man kan verkligen önska att det skulle bli någon förändring på detta, men än så länge så är der som det är i många städer.

Ibland kan det vara i jobbet man får problem, t.ex. om man ska iväg på en konferens. Konferensledaren kanske inte alls tänkt på att det måste ske speciella anpassningar för dig som sitter i rullstol och bokar därför en helt vanlig lokal. Om man ska iväg på en konferens i Stockholm så är utbudet av rullstolsanpassade lokaler stort, så då bör konferensledaren däremot inte ha några problem med att hitta en lämplig lokal. Det är ju dock inte bara saker som t.ex. ramper som ska finnas, utan en anpassad toalett och kanske även andra nödvändigheter som höj- och sänkbara bord kan vara bra. Ett tips är att själv leta upp några lämpliga lokaler som du sedan kan tipsa om. På detta sätt kommer konferensen vara mycket bra och lyckad för alla inblandade, både för gående och rullstolsbundna.